19 dil bilen bankacı robotlar geliyor!

19 dil bilen bankacı robotlar geliyor!

DÜNYA Haberleri

Yüz ayırt edici kameraları olan ve 19 dilde konuşabilen Fransız üretimi Neo'nun uzunluğu 58 santimetre, ağırlığı ise 5 kilo ediyor.

Japonya'da bir bankada nisanda işe başlayacak 19 dil bilen robot Neo, müşterilerine hesap açma ve havale gibi işlemlerde yardımcı olacak
Japonya'nın en büyük bankası Mitsubishi UFJ Financial Group, müşterilere banka işlem hizmeti sunması için üretilen robotları işe başlatacak. Nisan ayında banka veznesinde deneme amaçlı hizmete sunulacak olan Neo isimli robotun performansına göre banka yönetimi diğer birimlere de bu robotlardan yerleştirecek. Yüz ayırt edici kameraları olan ve 19 dilde konuşabilen Fransız üretimi Neo'nun uzunluğu 58 santimetre, ağırlığı ise 5 kilo ediyor. Üretimine 2006'da başlanan robot, müşterilere ATM'den para çekme, banka hesabı açma ve para havalesi işlemlerinde başarılı şekilde yardımcı olabiliyor.
KAYNAK: SABAH

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...