18 yaşındaki öğrenci, ABD'de belediye başkanı oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
18 yaşındaki öğrenci, ABD'de belediye başkanı oldu

DÜNYA Haberleri

ABD'de 18 yaşındaki Jaylen Smith, tarihe geçti. Smith, Arkansas'taki Earle şehrinin yeni belediye başkanı seçildi. İnsanların bu durum karşısında şaşırdığını belirten Smith "Hayata bir yerde başlamak lazım" dedi.

ABD'nin Arkansas eyaletindeki Earle şehrinde ikinci tura kalan belediye başkanlığı seçimlerinde sonuç belli oldu. Seçimi sürpriz bir isim kazandı.

DÜNYANIN EN GENÇ LİDERLERİNDEN...

18 yaşındaki üniversite öğrencisi Jaylen Smith, 235 oyla şehrin yeni belediye başkanı seçildi. Böylelikle hem ABD'nin hem de dünyanın en genç belediye başkanların biri oldu. Smith ayrıca, Afrika-Amerika Belediye Başkanları Derneği'nin de en genç üyesi... Dernek yönetici Phyllis Dickerson "Mevcut en genç üyemiz 35 yaşındaki Cleveland Belediye Başkanı Justin Bibb'di.

18 yaşındaki öğrenci, ABD'de belediye başkanı oldu

"YENİ İŞ KOLLARI OLUŞTURACAĞIM"

Earle Lisesi'nden mezun olan ve Arkansas Devlet Üniversitesi'nde eğitimine devam eden Smith "Halk güvenliği ve yeni iş kollarının oluşturulması için çalışmalar yapacağım. İnsanlar bana bakıyor ve çok genç olduğum için deneyime sahip olmadığımı zannediyorlar. Fakat onlara her zaman hayata bir yerlerden başlanması gerektiğini söylüyorum" dedi.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...