15 bin kaçak Hacı adayı geri çevrildi

/ Kaynak: CHA
15 bin kaçak Hacı adayı geri çevrildi

DÜNYA Haberleri  / CHA

Suudi Arabistan yönetimi, kaçak Hac yapanlara yönelik aldığı tedbirleri uygulamaya koydu.

Daha önce kaçak Hac yapanların sınır dışı edileceğini açıklayan yönetim, şimdiye kadar 15 bin kişiyi bu gerekçeyle geri çevirdi. Mekke Emiri Prens Halit el-Faysal yaptığı açıklamada, Hac izni olmayan 15 bin kişiyi geri çevirdiklerini bildirdi. 63 Hac-Umre acentesinin ise kurallara uygun davranmadığını tespit ettiklerini ifade etti. Mekke Emirliği de daha önce, Suudi Arabistan'da ikamet eden yabancıların izinsiz Hac yaptıkları takdirde yakalanmaları durumunda Suudi Arabistan'dan hemen sınır dışı edileceklerini bildirmişti. Bu şahısların 10 yıl boyunca Suudi Arabistan'a girişi yasaklılar listesinde yer alacağını vurgulanmıştı.

MESCİD-İ NEBEVİYE 2, KABE'YE 1 YENİ İMAM ATANDI
Öte yandan Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz el-Suud'un emriyle Mescid-i Nebeviye 2, Kabe'ye 1 yeni imam atandı. Mescid-i Nebeviye Şeyh Abdullah Al-Baican ile Şeyh Ahmet Talip Humayd isimli imamlar atanırken; Kabe'ye de Şeyh Bandar Balila isimli imam görevlendirildi. Bu imamlar geçici değil daimi görev yapacak.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...