14 yaşındaki kız yemek yiyemediği için gittiği doktorda hayatının şokunu yaşadı! Cerrahlar dahi inanamadı: Bağırsakları, midesi...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
14 yaşındaki kız yemek yiyemediği için gittiği doktorda hayatının şokunu yaşadı! Cerrahlar dahi inanamadı: Bağırsakları, midesi...

DÜNYA Haberleri

14 yaşındaki küçük kız uzun süredir yemek yiyemiyordu ve bu ciddi bir duruma dönünce hastaneye kaldırıldı. Büyük bir sağlık sorunu haline gelen bu durum küçük kızı rahatsız ettiği gibi riskliydi de. Doktorlar küçük kızın iç organlarını iyice araştırdıklarında şoke oldular. Sebebi ise hem cerrahları hem de hasta ve yakınlarını adeta hayrete düşürdü ve korkuttu. Ebeveynlerinin çalışmak için ülkenin bir başka bölgesine gitmesiyle birlikte karşılaştığı zorlukların ardından önemli bir sağlık sorunu olduğu ortaya çıktı. İşte haberin detayları...

Çin’in kuzeybatısında yaşayan 14 yaşındaki kız midesinden rahatsızlandı ve gün geçtikçe bu durum daha da artmaya başladı. Küçük kız ve ailesi doktora gitti ve doktorlar hemen harekete geçti. Yapılan tetkikler ve çalışmalar sonucu belirlenen sorun başta cerrahları olmak üzere herkesi şoke etti çünkü küçük kızın karnında inanılmaz büyük bir kitle vardı. Kimliği açıklanmayan 14 yaşındaki genç kız çocuğunun muhtemel olarak "Pica" adı verilen bir psikiyatrik rahatsızlıktan muzdarip olduğunu belirten uzmanlar, yenmemesi gereken şeyleri yemeye dair önlenemez bir isteği bulunduğunu söyledi.

South China Morning Post'ta yer alan habere göre, bu süreçte genç kızın Shaanxi Eyaleti, Xian'da büyükanne ve büyükbabasıyla birlikte yaşadığı anlaşıldı.

MİDESİNDEN 3 KG TÜY ÇIKTI

Tedavisinden sorumlu olan Uzman Gastroenterolog Shi Hai, yemek yiyemeyecek duruma geldiğinde kendisine başvurduğunu, yaptıkları tetkikler sonucunda ise midesinden yaklaşık 3 kg ağırlığında bir "tüy yumağı" çıkardıklarını belirtti. Buradaki en önemli sorun; ebeveynlerinin uzun süredir uzaktayken büyükanne ve büyükbabasıyla yaşaması esnasında bu acil durumun fark edilmemiş olmasıydı.

İÇ ORGANLARINDAN BAZILARI TIKANDI

Pika adı verilen bu sendrom esnasında genç kız, kendi saçlarından bir tutam koparıp yemek zorunda hissediyor ve bu isteğe karşı koyamıyor. İlerleyen süreçte yoğun bir saç tüketiminin ardından doktora başvurduğunda Pika sendromu büyük oranda ilerlemişti. Dr. Shi Hai, "Midesi o kadar çok saç teliyle dolmuştu ki yiyecek için yer kalmamıştı, hatta bağırsakları da tıkalı haldeydi" açıklamasında bulundu.

Doktor, davranışlarına yeterince dikkat edilmemesi sonucunda yıllarca bu psikolojik sorunla mücadele etmek zorunda kaldığını, bu nedenle çocuk davranışlarına dikkat edilmesi gerekliliğini vurguladı.

BU BELİRTİLER VARSA MUTLAKA UZMANA BAŞVURULMALI

Pika sendromu, besin olarak değerlendirilmeyen, örneğin; toprak, kağıt, saç, kül gibi besinleri devamlı olarak tüketme ve bu isteğe karşı koyamama halidir. Sıklıkla çocuklarda görülen bu rahatsızlık, aslında çocukların hal ve hareketleri takip edilerek kolayca fark edilebilir. 2 yaşından büyük çocuklarda önemli bir belirti olan besin olmayan şeyleri yeme isteği, dikkat edilmesi ve uzmana danışılması gereken bir konu olarak öne çıkıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...