14 saat yüzerek hayatta kaldılar

14 saat yüzerek hayatta kaldılar

DÜNYA Haberleri

Karayipler'deki Saint Lucia devletinin kuzeyindeki haşin sularda tekneleri batan iki Amerikalı, 14 saat yüzerek ölümden kurtuldu.

Karayipler'deki Saint Lucia devletinin kuzeyindeki haşin sularda tekneleri batan iki Amerikalı, 14 saat yüzerek ölümden kurtuldu.
Dan Suski ve kızkardeşi Kate Suski, teknelerinin batması üzerine 14 saat su üzerinde kaldıktan sonra bitap vaziyette Saint Lucia'da karaya ulaştılar.
21 Nisan'da meydana gelen olayda teknenin devrilmesiyle Amerikalılar cankurtaran yelekleri giyerek suya atladılar. Bunların kıyıdan 13 kilometre uzakta oldukları ve dalga boyunun da bunların iki katı büyüklükte olduğu bildirildi. nbsp;Dan Suski, bir süre birilerinin gelip kendilerini kurtarmasını beklediklerini, kimse gelmeyince yüzmeye başladıklarını anlattı. Bu sırada bölge üzerinde helikopterler uçtuğunu gördüklerini ama helikopterlerin kendilerini fark edemediğini anlatan genç, "Öğleden hava kararıncaya kadar yüzdük. Bu sırada bacaklarımızı kramp girdiği için artık yüzemez hale geldik" diye konuştu. Kate Suski de boğularak öleceklerini düşündüklerini, bir yandan da köpek balığı saldırılarından korktuklarını ifade etti.
Karaya çıkan ve otellerine dönen Amerikalıların ayaklarında kesikler, cankurtaran yelekleri ve sürtünmeden kaynaklanan yaralar, ayak bileklerinde zedelenmeler var.
İki gencin yaşadıklarının Open Water filmini andırdığı ifade edildi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...