100 kilo olan influencer kilo vermeye çalışırken hayatını kaybetti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
100 kilo olan influencer kilo vermeye çalışırken hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri

156 kilo olan Çinli Influencer, kilo vermek için katıldığı kampta hayatını kaybetti. 100 kilo vermeye çalışan genç kadın, egzersiz ve diyet videoları çekerek takipçilerine ilham kaynağı olmaya çalışıyordu.

21 yaşındaki influencer, Çin'in kuzeybatısındaki yoğun kilo verme kampında 100 kilo vermeye çalışırken hayatını kaybetti.

India Today'de yer alan habere göre, Cuihua ismiyle paylaşım yapan influencer, takipçilerine ilham kaynağı olmak için vücut ağırlığının yarısını kaybetmeye çalışıyordu.

DEVLET SOSYAL MEDYA KONUSUNDA UYARIYOR

CNN International'ın bildirdiğine göre, influencer'ın ölümü, devlet medyasını kilo verme kamplarındaki güvenlik riskleri ve kadınların güzellik standartlarına uyma konusunda maruz kaldıkları baskılara yeniden endişelere yol açtı.

Haber, Çin'deki başka bir influencer'ın birkaç şişe alkolle canlı yayın yaptıktan sonra ölmesinden birkaç hafta sonra geldi. Devlet medyası sosyal medya endüstrisinin incelenmesini yoğunlaştırdı.

OBEZİTEYE KARŞI MÜCADELE VERİYORDU

Devlet medya kuruluşlarının bildirdiğine göre Cuihua, obeziteye karşı kendi mücadelesini göstererek insanları kilo vermeye teşvik etmek amacıyla TikTok'un Çin verisyonu olan Douyin'de on binlerce takipçisine paylaşım yapıyordu.

156 kilo olan genç kadın, yoğun antrenmanlar yaparak 100 kilo vermeye çalıştığı içerikler paylaşıyordu.

Çin Ulusal Radyosu, Cuihua'nın hedefine ulaşmak için çeşitli şehirlerdeki birkaç kilo verme kampına katılarak iki ayda 27 kilodan fazla kaybettiğini bildirdi.

SON KAMPINDA HAYATINI KAYBETTİ

CNR, Cuihua'nın ölümünden sadece iki gün önce Shaanxi eyaletindeki son kampına katıldığını söyledi. Inlfuencer, bu kampta "besleyici yemekler, dinlenme ve sağlık egzersizlerine" teşvik ediyordu.

Genç kadının ölümünden sonra aile, influencer'ın videolarını hesaptan kaldırdı ve resimlerini sildi. Devlet medya kuruluşları, influencer'ın ailesinin Shaanxi'deki kilo verme kampından "tazminat" aldığını söyledi.

Influencer'ın ölümü yerel makamlar tarafından soruşturuluyor ve kilo verme kampının aşırı veya uygunsuz eğitim verip vermediği araştırılıyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: India Today

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...