Freddy Kasırgası ikinci kez Mozambik'i vurdu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Freddy Kasırgası ikinci kez Mozambik'i vurdu

DÜNYA Haberleri

Tarihin en uzun süren kasırgası olabileceği belirtilen Freddy Kasırgası, Mozambik'i ikinci kez vurarak bir kişinin ölümüne yol açtı. Kasırganın 4 bölgede yarım milyon kişiyi olumsuz etkilemesi bekleniyor. 

Kasırga dün Zambezia bölgesini vurarak sağanağı da beraberinde getirdi. İkinci kasırgada evi yıkılan bir kişi hayatını kaybetti; tedbir olarak bölgedeki tüm elektrik hatları kesildi ve uçuşlar durduruldu.
Devlet kanalı TVM'deki görüntülerde, şiddetli rüzgarın ağaçları yıktığı, ev ve iş yerlerine zarar verdiği görüldü.

YARIM MİLYON İNSANI OLUMSUZ ETKİLEMESİ BEKLENİYOR

Kasırgadan Zambezia, Tete, Sofala ve Nampula bölgelerinde yarım milyon kişinin olumsuz etkilenmesi bekleniyor. Dünya Meteoroloji Örgütü, ilk kez geçen ay oluşarak 21 Şubat'ta Madagaskar'ı ve 3 gün sonra Mozambik'i vuran kasırganın tarihin en uzun süren kasırgası olabileceğini açıklamıştı.

İlk kasırgada Madagaskar'da yaklaşık 226 bin, Mozambik'te ise 163 bin kişi olumsuz etkilenirken, onlarca kişi hayatını kaybetmişti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...