Olimpiyatlara damga vuracağız

Olimpiyatlara damga vuracağız

DİĞER SPORLAR Haberleri

Pirim, "Londra'dan en az 3-4 madalya çıkarıp, Türk Milleti' bizimle gurur duyacak" dedi


OLİMPİYATLARA 70 gün kala Milli Takım kampları da hareketlendi. Olimpiyatlar boyunca en büyük başarılara imza atan Grekoromen Milli Takımı'nın, Sarıyer'deki Mersinli Ahmet Tesisleri de bir başka hareketli. Nasıl hareketli olmasın ki? Ülkemizi Londra'da ilk kez tam takım olarak temsil edecek olan 7 aslan parçası burada. Başantrenör Mehmet Akif Pirim ve 7 branşın 7 hocası ve güreşçiler yoğun bir hazırlık içindeler. Yakında bu tesisler, dünya güreşinde iddialı konumda olan İranlı güreşçileri de ağırlayacak. Pehlivanlar, olimpiyat öncesi birbirlerini burada sınayacak. Ve son sınav Rusya'daki Dünya Kupası... Ondan sonra 26 Temmuz-12 Ağustos tarihleri arasında Londra'da yapılacak olan sporun zirvesi Olimpiyatlar... Başantrenör Pirim'le güreşçilerin durumunu, Londra'daki hedefleri ve biraz da Ata sporumuz güreşin, başarısıyla ters orantılı olan bütçeden aldığı payı konuştuk. Şimdi söz, grekoromen güreşirin sıkıntılarını çok iyi bilen, geçmişte bu ülkeye 62 kiloda olimpiyat altın madalyasının yanında birçok başarı yaşatan Başantrenör Mehmet Akif Pirim'de:


7 SİKLETTE KATILIYORUZ
"OLİMPİYATLARA, kota konduktan sonra ilk kez tam takım olarak 7 siklette katılıyoruz. Her sıklette iddialıyız, aslan parçalarının hepsine güveniyorum. Çok kesin konuşmayı sevmem ama 3-4 olimpiyat madalyası ile döneceğimize yürekten inanıyorum. Çünkü, bizi zorlayacak olan rakiplerimizin yıl içinde yapmış olduğu güreşleri de çok iyi takip ediyoruz. Maddi anlamda bir sıkıntımız yok. Kalan 70 günlük süreyi çok iyi değerlendirip, Londra'ya destan yazmak için gideceğiz..."

7 SPORCUYA 7 ANTRENÖR
"SON yıllarda Türk sporu maddi ve tesis anlamında birçok problemi çözdü, büyük yol aldı. Maddi anlamda bir sıkıntımız yok. Turnuvalar ve şampiyonalar arasında kalan süreleri çeşitli kamplarla değerlendiriyoruz. Olimpiyatlara 7 siklette katıldığımız bir ilktir. Bu 7 güreşçiyi 7 farklı antrenörün çalıştırması da bir ilktir. Ülkemizi temsil edecek olan her güreşçimiz, aşağı yukarı kendi kilosunda, geçmişte büyük başarılar elde etmiş, deneyimli hocaların hünerli ellerinde..."

HER ANLAMDA EĞİTİM
"GÜREŞÇİLERİMİZE yalnızca güreş eğitimi değil, onları günlük hayatta da başarılı kılacak çeşitli eğitim faaliyetleri yapılıyor. Mesela İngilizce kursları, ilk yardım ve marka yönetimi gibi eğitim faaliyetleri veriliyor. Sporcuların beden ve ruh sağlığına da önem veriyoruz. Çünkü sporcular, bu ülkeyi uluslararası arenalarda temsil edecek olan insanlardır. Davranışları, kürtür düzeyleri ve eğitimleriyle de iyi durumda olmaları gerekiyor. Her biri bunun bilincinde...


GÜREŞ HEP ÜVEY EVLAT
"OLİMPİYAT nbsp;tarihine bakınız... Güreşte alınan madalyalar ezici bir çoğunlukta. Türkiye'nin toplamda kazandığı 37 altın madalyanın 28'i nbsp;güreşten geldi. 23 gümüş madalyanın 16'sı, ve 22 bronz madalyanın da 13'ü güreşten. Yani toplamda elde ettiğimiz 82 madalyanın 57'si güreşten. Ancak milli gelirden pay almaya sıra gelince, Ata sporumuz güreşin payı tam tersine çok az olduğu görülür. Daha taze olduğu için örnek veriyorum: Dünya ikincisi olan basketbolcularımıza verilen paranın miktarı ortada... Biz de aynı salonda dünya ikincisi olduk?.."

Olimpiyatlara damga vuracağız nbsp;


ASLAN PARÇALARI DÜNYA İKİNCİSİ
RUSYA'DA düzenlenen ve Rusya, Türkiye, Macaristan, Bulgaristan, Kazakistan, Belarus, İran, Ermenistan, G.Kore ve Azerbaycan'dan oluşan grekoromende en güçlü 10 ülkenin katıldığı Dünya Kupası'nda, Türk Grekoromen Milli Takımı takım olarak ikincilik elde etti. Olimpiyat öncesi son provasını başarı ile gerçekleştiren Milli Takım'ı tebrik eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki günlerde millileri Ankara'da kabul edecek.

EN BÜYÜK EKSİĞİMİZ ALTYAPI
"TÜRKİYE gerçekten her alanda büyük mesafeler aldı. Kısa sürede dünya çapında spor tesisleri, salonlar, modern statlar yapabiliyoruz. 1-Spor ülkesi olmak için bizde artık yeterince tesis var. Bu tesisler değerlendirilmezse, yazık olur. 2-Büyük organizasyonların üstesinden başarı ile gelebiliyoruz, örnekleri çok. 3-Ancak en önemli olan sporun altyapısıdır. Yani düzenli ve yeterli miktarda sporcu yetiştirebilmek. Spor kültürünü oluşturabilmek. Türkiye bunu da başarırsa, kimse bileğini bükemez..." nbsp;


Olimpiyatlara damga vuracağız nbsp;



RIZA KAYAALP ve NAZMİ AVLUCA 'DAN ŞAMPİYONLUK SÖZÜ nbsp;

ZİRVEDE BIRAKACAĞIM
GREKOROMEN'İN taze gücü Rıza Kayaalp ve tecrübeli ismi Nazmi Avluca ile de kısa bir süre sohbet ettik. 84 kilonun iddialı ismi Nazim Avluca daha önce faklı sıkletlerde büyük başarılar elde etti. 37 yaşındaki tecrübeli milli güreşçi, "Daha önce Avrupa ve Dünya şampiyonu oldum, Olimpiyat üçüncülüğüm var. Ancak 2012 Londra Olimpiyatları'nda zirve yapıp güreşi bırakmak istiyorum. Bunun için yeterince tecrübem ve gücüm var. Londra'da altın madalya için minderde adeta savaşacağım" diyor.


TÜRK CONAN KAYAALP
TAKIMIN en irisi, en genci, en taze kuvveti Rıza Kayaalp. Zira olimpiyat şampiyonu Rus Khasan Baroev'i 2-0, 4 dünya 1 olimpiyat şampiyonluğu bulunan Kübalı M.Lopez Nunez'i de Sinan Erdem'deki son Dünya Şampiyonası'nda 2-0 deviren Kayaalp, Olimpiyatlar öncesi en dişli rakiplerini dize getirdi. Türkiye'nin Conan'ı Rıza, "Ağabey 23 yaşındayım. Gencim, güçlüyüm... Önümde yıllar var... En az 3 olimpiyatta altın madalya alacağıma inanıyorum. Rakiplerim benden korksun" diye konuşuyor.

Başantrenör: Mehmet Akif Pirim


KİLOGÜREŞÇİHOCASI
55 nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;Ayhan KarakuşBayram Özdemir
60 nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;Rahman BiliciTemel Yaşar
66 nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;Atakan YükselErdoğan Karaali
74 nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;Selçuk ÇebiRüstem Koyuncu
84 nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;Nazmi AvlucaSalih Yılmaz
96 nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;Cenk İldemZekai Baykara
120 nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;Rıza KayaalpSerkan Özden
nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...