Milli Atletin 'doping' cezası kaldırıldı

/ Kaynak: AA
Milli Atletin 'doping' cezası kaldırıldı

DİĞER SPORLAR Haberleri  / AA

Atletizm Federasyonu (TAF) Ceza Kurulunun milli atlet Ümit Tan'a verdiği 2 yıllık müsabakalardan men cezasını kaldırdı.

Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu, Atletizm Federasyonu (TAF) Ceza Kurulunun milli atlet Ümit Tan'a verdiği 2 yıllık müsabakalardan men cezasını kaldırdı. Tahkim Kurulu tarafından hazırlanan karar metninde, Ankara Başkent
Otel'deki Atletizm Milli Takım kampında, 1 Mayıs'ta Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Dopingle Mücadele Komisyonu yetkilileri tarafından yapılan kontrollerde, numune vermeyi reddeden ve kampı terk eden Ümit Tan'ın, komisyon görevlilerinin otelden ayrılış saatine kadar numune vermek için geri gelmediği, bu nedenle verilen rapor doğrultusunda da TAF Ceza Kurulu tarafından 2 yıl müsabakalardan men edildiği hatırlatıldı. Tan'ın bu karara itiraz etmesi üzerine konuyu görüşen Tahkim Kurulu, TAF Ceza Talimatı'nın 48. maddesi gereği sporcunun savunmasının alındığı ancak savunmada öne sürülen hususların yeterince tartışılıp değerlendirilmeden ceza verildiğine kanaat getirerek, sporcunun itirazını kabul etti. Kurul ayrıca, iki yıl men cezasını kaldırarak, sporcuya yukarıda
belirtildiği şekilde savunma hakkı tanındıktan sonra konunun tekrar görüşülmesine ve sonucun yeniden TAF'a gönderilmesine oybirliği ile karar verdi.


- Cezası kaldırılan sporcu
Milli atlet Ümit Tan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cezanın veriliş şeklinin son derece yanlış olduğunu savunarak, "Bizim sağlık sorunlarımız dikkate alınmadan verilen bir karardı. Tahkim Kurulu olması gereken kararı verdi"
dedi. Bu karar yüzünden Akdeniz Oyunları gibi çok önemli müsabakaları kaçırdığını ifade eden Tan, "Bir sporcu nasıl bu şekilde zorlanır anlamıyorum. Bizi dinlemediler. Savunmamızı görmezden geldiler. Adalet yerini buldu" diye konuştu. Tan'ın avukatı Osman Buldan ise müvekkili hakkında verilen cezaya karşı itiraz ettiklerini belirterek, ''Yaptığımız itiraz sonrası sporcumuzun cezası kaldırıldı. Bu aşamadan TFF Ceza Kurulu, savunma istedikten sonra yargılama yapacak. Yargılama sonrasında ceza verebilir, vermeyebilir ama sporcumuza isnatı edilen suçlamaları çürütecek dellillerimiz var'' dedi.

DİĞER SPORLAR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...