Karabıyık: Fener'i uyardık

Karabıyık: Fener'i uyardık

DİĞER SPORLAR Haberleri

Avrupa voleybolunda patronun CEV olduğunu vurgulayan Başkan Karabıyık, "CEV daha önce F.Bahçe'yi bazı konularda aydınlatmıştı. Her şeyden haberleri var. Ben aylar önce Ali Koç ve Nihat Özdemir ile konuştum. Keşke elimizde olsa da Fener de Devler Ligi'nde ülkemizi temsil etse" dedi



RÖPORTAJ

Gazetemizi de ziyaret eden Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, sayfalarımızı ekrandan bir süre inceledi. nbsp;


CEV'İN ÜZERİNDE DEĞİLİZ
F.BAHÇE'NİN eski yöneticisi Ali Koç'un Voleybol Federasyonu'nu suçlayıcı mahiyetteki açıklamaları Başkan Erol Ünal Karabıyık'ı kızdırdı. Avrupa Voleybol Konfederasyonu'nun (CEV) aylar önce Fenerbahçe'den bilgi istediğini vurgulayan Karabıyık, "Bunun böyle olacağından kendilerinin de haberi vardı. CEV özellikle disiplin konularında tavizsiz bir kuruluş. Ve tüm ülke federasyonlarının üstündedir. Bizim gönlümüz bu ülkenin Federasyon Başkanı olarak takımlarımızın Avrupa'da, Şampiyonlar Ligi'nde mücadele sergilemesidir. Bundan gurur nbsp;duyarız. Kaldı ki, Fenerbahçe'nin Avrupa'daki başarısı ortada" dedi.


KOÇ VE ÖZDEMİR BİLİYORDU
BAŞKAN Karabıyık, Fenerbahçe'nin voleybola yapmış olduğu katkının büyük olduğunu söyledi. Karabıyık, "Bunu biz de takdir ediyoruz. Hatta Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi temsil etmesini wild card almasının hakkı olduğunu bizler de savunduk. Ancak F.Bahçe'nin durumu farklıydı. Bunu da daha aylar önce Eskişehir'de, Çanakkale'de ligin play-ofları oynanırken Ali Koç ve Nihat Özdemir ile konuştuk. Durumu kendileriyle paylaştım. Volebol Federasyonu, CEV'in üzerinde bir kurul değildir. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne davet edilmeyişi ile bizim bir ilgimiz yok. Bunu neden anlamak istemiyorlar?" diye konuştu.


İŞTE CEV'İN AÇIKLAMASI
nbsp;"F.Bahçe'nin wild card talebinin reddedilmesi konusunda tek söz sahibi CEV'dir. Biz geçen sezon yaşanan usulsüzlükler hakkında kulübe uyarı gönderdik. Şampiyonlar ligi konusunda tek yetkili CEV'dir. F.Bahçe ligde final oynamış olsa böyle bir yaptırıma gitmezdik. Ancak wild card regülasyonu hakkında kurallar net. CEV'in otoritesini sarsacak hareketlerde bulunulduğu için bu kararı almayı uygun gördük. Federasyon bize iki kulübün de wild card talebini gönderdi. Bu kararda onların bir söz hakkı bulunmadı, bulunamaz da. nbsp;Gelecek sezondan itibaren F.Bahçe yeniden Şampiyonlar Ligi'ne katılmakta serbesttir. F.Bahçe'nin sportif başarılarını takdir ediyoruz, ancak kurallar böyle ve kurallara uyulmak zorunda."


Karabıyık: Fener'i uyardık nbsp;

Karabıyık: "8 ayda 7500 kişilik salonu tamamladık. Araştırın, bakın aynı kapasitede bir tesisi başkaları kaça mal ediyor, biz kaça yapmışız..." nbsp;





Voleybola çağ atlattık


TÜRK voleybolu, 2000 öncesi Ahmet Gülüm'le büyük bir ivme kazanmıştı. 2006'da Voleybol Federasyonu koltuğuna oturan Erol Ünal Karabıyık ise başarıyı uluslararası arenaya taşıdı. Başkan Karabıyık'la, 5 yıldızlı otel konforunda Burhan Felek Spor Salonu'ndaki ofisinde konuştuk. Adı geçtiği için voleybolun duayeni Değer Eraybar'ı da rahmetle analım... Bununla birlikte bu spora yıllardan beri gönül veren, voleybolun gelişmesine haberleriyle büyük katkı sağlayan Alev Anakök, Cengiz Tokgöz, Enver Bağlarbaşı, Ragıp Tekin, Aylin Üstündağ, Zeki Kuban ve Tayyar Sümen gibi gazetecileri de unutmayalım... Söz, voleybolun son 10 yılına damga vuran Erol Ünal Karabıyık Başkan'da...


HERKESİN EMEĞİ VAR
"VOLEYBOLA hizmeti geçen herkese teşekkür ediyorum" diye söze başladı Başkan Karabıyık... "Her şey federasyonların özerk olması ve sponsorluk yasasının çıkmasıyla başladı. Bu konuda da Mehmet Atalay'ın hakkını teslim etmeliyiz. Benim hiçbir makamda gözüm yok, ihtiyacım da. Tek hedefim, Türk voleybolunun hak ettiği yere gelmesidir. Basından başkanına, teknik direktörüne, yöneticisine, sponsoruna ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Bugün ulaştığımız noktada onların da payı vardır..."


YARIM ASIRLIK RÜYAYDI
"TÜRK voleybolu artık Avrupa ve Dünya ile mücadele edecek seviyeye geldi. Olimpiyat vizesi için önce Bulgaristan'ı, Hırvatistan'ı ve Almanya'yı yendik. Daha sonra Ankara'daki maçlarda önce yarı finalde Rusya'yı 3-1, finalde de Polanya'yı 3-0 devirdik. Ve bildiğiniz gibi Olimpiyatlar'da yarışacak 5 ülkeden biri olduk. Bu önemli bir başarıdır. En son 1952 Helsinki Olimpiyatları'nda futbol ve basketbolda takım olarak katılmışız. Aradan yarım asırdan fazla bir süre geçmiş. Bu onur Türk voleybolunun..."


5 YILDIZLI SALON
"BURHAN Felek Spor Salonu, her türlü ihtiyacı karşılayacak konforda ve biz bu tesisleri 8 ayda tamamladık. Bu tesislerde müsabakaların dışında, voleybol erkek ve bayan milli takımları kamp çalışmaları da yapıyor. Tamamen Voleybol Federasyonu'nun bütçesiyle ve 12.8 milyona. Kapasitesi ise 7.500 kişilik ve uslararası standartlarda. Böyle bir salon Ankara'da ve İzmir'de de inşa edildi... Aynı salonu başkaları 25-30 milyon dolara yapıyor..."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...