Yaşar Okuyan kimdir? Kaç yaşında? Aslen nereli? Yaşar Okuyan mesleği nedir?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Yaşar Okuyan kimdir? Kaç yaşında? Aslen nereli? Yaşar Okuyan mesleği nedir?

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Vefat eden Yaşar Okuyan, merak edilen isimlerden biri haline geldi. Araştırılan isim hakkında merak edilenler haber detayında! Peki, Yaşar Okuyan kimdir? Kaç yaşında? Aslen nereli? Yaşar Okuyan mesleği nedir?

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan 15 Aralık 2023 yılında hastaneye kaldırılarak entübe edilmişti. Sağlık durumu ağırlaşan Yaşar Okuyan'ın tüm müdahelelere rağmen vefat ettiği bildirildi.

YAŞAR OKUYAN KİMDİR?

28 Ağustos 1950 yılında dünyaya geldi. Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy'den Yalova'nın Elmalık köyünde ikamet eden bir ailenin çocuğudur. İstanbul Özel Gazetecilik Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. 21 yıl boyunca çeşitli gazete, dergi ve ajansta muhabirlik, foto muhabirlik, köşe yazarlığı, istihbarat müdürlüğü yaptı. 

Tam dokuz farklı partiden siyaset yaptı. MHP, ANAP, DYP, HYP ve CHP partileri başta geliyor.1995-2002 yılları arasında Yalova milletvekili, 1999-2002 yılları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini üstlendi. Bir dönem İmbat Şirketler Grubu yönetim kurulu başkanı olarak görevine üstlenmişti. Evli ve üç çocuk babasıydı.

Yaşar Okuyan kimdir? Kaç yaşında? Aslen nereli? Yaşar Okuyan mesleği nedir?

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...