SIRRI SÜREYYA ÖNDER kimdir? Sırrı Süreyya Önder neden hastaneye kaldırıldı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
SIRRI SÜREYYA ÖNDER kimdir? Sırrı Süreyya Önder neden hastaneye kaldırıldı?

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

DEM Parti Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, meclisteki konuşması sırasında fenalaştı. Apar topar hastaneye kaldırıldı. Peki Sırrı Süreyya Önder kimdir? Sırrı Süreyya Önder neden hastaneye kaldırıldı?

22 Aralık 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı bütçesi görüşmeleri sırasında DEM Parti Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, aniden fenalaştı. Önder’in Genel Kurulu yönettiği ve ara verdiği oturumun ardından tansiyonunun düşmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Ankara Güven Hastanesi’ne sevk edilen Önder'in şimdilik müşahede altına alındığı öğrenildi. CHP Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca oturumu devralmasından sonra bütçe görüşmeleri devam etti.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER KİMDİR?

7 Temmuz 1962 yılında Adıyaman'da doğan Sırrı Süreyya Önder, siyasi hayatına BDP ile girdi.1978 yılında Adıyaman Lisesi'nde okudu. Ardından  Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni kazandı. 12Eylül darbesinde tutuklandı. Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku (BDP'nin desteklediği bağımsızlar) ile 2011 genel seçimlerinde, İstanbul 2. bölgeden milletvekili seçildi. Akabinde ise HDP'ye katılarak  Haziran 2015 genel seçimlerinde ve Kasım 2015 genel seçimlerinde ise Ankara 1. bölgeden milletvekili seçildi. Son olarak ise 2023 Türkiye genel seçimlerinde Yeşil Sol Parti'den 28. dönem İstanbul milletvekili oldu.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER kimdir? Sırrı Süreyya Önder neden hastaneye kaldırıldı?

Yönetmenlik, senaristlik, oyunculuk, müzik yapımcılık gibi birçok alanda çalıştı. Ancak Sırrı Süreyya Önder, siyasi tarihi boyunca terör örgütü destekçileriyle bir araya geldi. Siyasi kimliğiyle PKK'lılara destek verdiğini Nevroz kutlamalarında dile getirdi. 1991 yılında Şile'de evlendi. Bir kız çocuğu oldu. Evliliği 4 yıl sonra bitti. 

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...