Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar kimdir, kaç yaşında, nereli? Ahmed Güner Sayar kitapları nedir?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar kimdir, kaç yaşında, nereli? Ahmed Güner Sayar kitapları nedir?

Biyografi Haberleri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin atıf yaptığı Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar hakkında arama motorlarında “Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar kimdir, kaç yaşında, nereli? Ahmed Güner Sayar kitapları nedir?” soruları araştırılıyor. Peki, pek çok kitaba imza atmış Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar kimdir, kaç yaşında, nereli? Ahmed Güner Sayar’ın yazdığı kitaplar nedir? İşte o detaylar…

Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar pek çok kitaba imza atmış önemli iktisatçı ve araştırmacı yazarlarından birisidir. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin atıf yapması ile arama motorlarında Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar ismi araştırılmaya başlandı. İşte arama motorlarında en çok merak edilen “Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar kimdir, kaç yaşında, nereli? Ahmed Güner Sayar kitapları nedir?” sorularının cevapları…

Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar kimdir, kaç yaşında, nereli? Ahmed Güner Sayar kitapları nedir?

PROF. DR. AHMED GÜNER SAYAR KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar 6 Kasım 1946 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiş iktisatçı ve araştırmacı yazardır. Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar 77 yaşındadır. Sayar ilk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinden 1968’de mezun oldu. İstanbul Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde araştırma görevlisi oldu. İngiltere’de Birmingham Üniversitesi Ekonomi Bölümünde yüksek lisans yaptı (1970-72). İÜ İktisat Fakültesinde doktorasını yaptı (1976), doçentliğe (1980) ve profesörlüğe (1988) yükseldi. Çalışmalarını 1982’den sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde öğretim üyesi olarak sürdürdü. Aynı fakültenin İktisat Tarihi Anabilim Dalı başkanlığını yaptı.

Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar’ın makaleleri Tarih ve Toplum, Toplum ve Bilim, Türkiye Günlüğü, Toplum ve Ekonomi, Dergâh, Türk Yurdu gibi dergilerde yayımlandı. Sayar’ın uzmanlık alanı iktisat teorisi ile iktisat tarihidir. Özellikle 1986 yılında yayımlanan Osmanlı İktisat Düşüncesinin Çağdaşlaşması adlı eseri bu alandaki önemli bir yayınıdır. Hocalarına olan minnet borcunu ödemeye çalıştığını belirttiği ilk eseri A. Süheyl Ünver: Hayatı Şahsiyeti ve Eserleri 1898-1986 (1994) çalışmasını Bir İktisatçının Entellektüel Portresi: Sabri F. Ülgener çalışması izledi (1998).

biyografya.com üzerinde yer alan bilgilere göre: Esas ilgi alanı `İktisat Teorisi` ile tarihi birleştiren çalışmalardır. İktisadî yapıları incelerken iktisat teorisi ve zihniyet tahlilleri arasındaki ilişkilere önem verir. Bu yönüyle hocası olan Sabri Ülgener’in takipçisidir. Kitap ve makaleleri çeşitli dergilerde yayınlanır ve ilgiyle takip edilir.

Ahmed Güner Sayar, öğrenciliği sırasında ve sonrasında İstanbul’un sanat ve kültürle yoğrulmuş seçkin muhitlerinde bulunur. Her biri abidevi niteliğe sahip şahsiyetlerin halkalarına dâhil olur ve yetişmesine buralarda devam eder. Sonraki dönemde bu tesir eserlerine yansır, vefa örneği portreler ve biyografiler yayınlar.

Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar kimdir, kaç yaşında, nereli? Ahmed Güner Sayar kitapları nedir?

AHMED GÜNER SAYAR KİTAPLARI NEDİR?

  • Osmanlı İktisat Düşüncesinin Çağdaşlaşması (1986)
  • Süheyl Ünver: Hayatı, Şahsiyeti ve Eserleri 1898-1986 (1994)
  • Süheyl Ünver Bibliyografisi (1998)
  • Bir İktisatçının Entellektüel Portresi: Sabri F. Ülgener (1998)
  • Osmanlıdan Cumhuriyete Portre Denemeleri (2000)
  • Osmanlıdan 21. Yüzyıla Ekonomik, Kültürel ve Devlet Felsefesine Ait Değişmeler (2001)
  • Hasan Ali Yücel’in Tasavvufi Dünyası ve Mevleviliği (2002)
  • İktisat Metodolojisi ve Düşünce Tarihi Yazıları (2005)
  • İnsanlar, Olaylar ve Mekanlara Dair Yazılar (2007)
  • İdris Küçükömer (2008)
  • Süheyl Ünver Hayatı Şahsiyeti ve Eserleri 1898-1986 (2004)
  • İktisat Metodolojisi ve Düşünce Tarihi Yazıları (2005)
  • Ülgener Yazıları (2006)
  • Osmanlı'dan Cumhuriyete Portre Denemeleri (2014)

Düzenleyen:  - Biyografi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...