Necmettin Çalışkan kimdir?

Necmettin Çalışkan kimdir?

Biyografi Haberleri

Necmettin Çalışkan kimdir? Necmettin Çalışkan kaç yılında hangi ilde doğdu, hangi okullarda okudu?

Necmettin Çalışkan 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, Saadet Partisi Hatay Bölgesi, 1'nci sıradan millet vekili adayıdır.

1 Ağustos 1973 yılında Hatay'da doğdu. Hafızlığı 1984, İmam Hatip Lisesini 1991, Mısır El-Ezher Üniversitesi İlahiyat Fakültesini 1995 bitirdi. 2000'de Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisans, 2013'te İlahiyat Fakültesi Tefsir Dalında Doktor, 2014 yılında ise Mustafa Kemal Üniversitesi Yrd. Doç. unvanını elde etti. Milli Gazete köşe yazarı olan Çalışkan, 20. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Refah Partisi grubunda milletvekili danışmanlığı, gazetecilik, radyo programcılığı yaptı. Sarı basın kartı sahibidir. Osmanlıca, bilgisayar programcılığı, hızlı okuma, pazarlama ve satış teknikleri, dış ticaret, ilk yardım eğitimi gibi çeşitli seminer ve kurslara katılmıştır ve helal gıda denetmenidir. 12 yıl süreyle Saadet Partisi Hatay İl Başkanlığı yapan Çalışkan, halen Genel İdare Kurulu üyesi ve dış ilişkiler başkan yardımcısıdır. Gıda, tarım, sanayi, ihracat ve perakende zinciri alanlarında faaliyet gösteren aile şirketinin yöneticisidir. İngilizce ve iyi derecede Arapça bilmektedir.
Düzenleyen:  - Biyografi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...