Mehmet Cengiz kimdir?

Mehmet Cengiz kimdir?

Biyografi Haberleri

Mehmet Cengiz kimdir? Mehmet Cengiz kaç yılında hangi ilde doğdu, hangi okullarda okudu?

Mehmet Cengiz 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, Vatan Partisi Ankara 1. Bölge Bölgesi, 5'nci sıradan millet vekili adayıdır.

1949 yılında Konya’da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. İşçi örgütlenmelerinde görev aldı. Sendikacılık yaptı. 1975 yılında avukatlık yapmaya başladı. Çeşitli sendikalarda Hukuk Müşaviri olarak görev yaptı. 1994-1998 yıllarında Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Merkez yöneticiliğine seçildi ve Genel Sekreterlik görevini yürüttü. Kamu emekçilerinin sendikal örgütlenmelerine ilişkin davalarda aktif olarak rol aldı. Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı kurucusudur. 2000-2002 döneminde Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Gazete ve dergilerde makale ve araştırmaları, hukuki konularda çeşitli kitapları yayımlandı. Ermeni Sorunu ve Kıbrıs Sorununa ilişkin araştırmaları iki ayrı kitap olarak yayımlandı. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Cengiz, İngilizce bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.
Düzenleyen:  - Biyografi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...