Mehmet Barlas kimdir? Mehmet Barlas neden hayatını kaybetti?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Mehmet Barlas kimdir? Mehmet Barlas neden hayatını kaybetti?

Biyografi Haberleri

Sabah Gazetesi başyazarı Mehmet Barlas zatürre tedavisi gördüğü Şişli’de bulunan özel bir hastanede hayatını kaybetti. Mehmet Barlas’ın hayatını kaybetmesinden sonra Mehmet Barlas hakkında pek çok şey merak edilmeye başladı. 81 yaşında hayatını kaybeden Mehmet Barlas kimdir? Mehmet Barlas neden hayatını kaybetti? Detaylar haberimizde…

Mehmet Barlas, Sabah Gazetesi’nde başyazarlık görevindeydi. Deneyimli gazeteci geçtiğimiz gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Mehmet Barlas’ın hayatını kaybetmesinin ardından arama motorlarında “Mehmet Barlas kimdir? Mehmet Barlas neden hayatını kaybetti?” soruları araştırılmaya başlandı. Sabah Gazetesi yazarı Mehmet Barlas 81 yaşında vefat etti. Vefatından sonra birçok siyasi taziye mesajı yayınladı.

Mehmet Barlas kimdir? Mehmet Barlas neden hayatını kaybetti?

MEHMET BARLAS NEDEN HAYATINI KAYBETTİ

Gazeteci Mehmet Barlas 1 Haziran 2023 tarihinde Şişli’de tedavi gördüğü hastanede 81 yaşında hayatını kaybetti. Mehmet Barlas yaklaşık 2 aydır Şişli’de bulunan özel bir hastanede zatürre tedavisi görüyordu. 1 Haziran 2023 tarihinde saat 22.30 sularında durumu kötüye giden Barlas hayata gözlerini yumdu.

MEHMET BARLAS CENAZESİ NE ZAMAN?

Mehmet Barlas’ın cenazesi pazar günü Beşiktaş’ta bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde öğle vakti kılınacak cenaze namazından sonra Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Cenazeye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı öğrenildi.

Mehmet Barlas kimdir? Mehmet Barlas neden hayatını kaybetti?

MEHMET BARLAS TAZİYE MESAJLARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Barlas'ın oğlu Cemil Barlas'ı telefon ile arayarak taziye dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: “Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas'a Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm medya camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekânı Cennet Olsun." İfadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: “"Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas’ın vefatını teessürle öğrendim. Merhum Mehmet Barlas’a Allah’tan rahmet, ailesine ve Sabah Gazetesi camiasına başsağlığı, sabır diliyorum. Rabbim, merhameti, mağfireti ile muamele eylesin. Mekanı cennet olsun"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: “Gazetecilik mesleğinin duayen isimlerinden Mehmet Barlas, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, okurlarına ve medya camiasına başsağlığı diliyorum”

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: “Sabah Gazetesi Başyazarı Sayın Mehmet Barlas’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Sayın Barlas’a Allah’tan rahmet, ailesine, okurlarına, sevenlerine ve tüm medya camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun"

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik: “Basın dünyamızın usta isimlerinden Mehmet Barlas’ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendik. Allah rahmet eylesin... Değerli ailesine ve Turkuaz Medya grubuna başsağlığı diliyoruz"

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: “Basınımızın duayenlerinden Gazeteci-Yazar Mehmet Barlas'a Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri ve basın camiasına başsağlığı diliyorum. Uzun yıllar Sabah Gazetesi Başyazarlığı yapan kıymetli gazetecimizin mekânı cennet, makamı âli olsun.”

Esenler Belediye Başkanı Tevhik Göksu: “Tedavi gördüğü hastanede vefat eden, duayen gazeteci, Sabah Gazetesi'nin başyazarı Mehmet Barlas'a Cenab-ı Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına, okurlarına ve Sabah Gazetesi başta olmak üzere tüm medya camiasına başsağlığı diliyorum.”

Mehmet Barlas kimdir? Mehmet Barlas neden hayatını kaybetti?

MEHMET BARLAS KİMDİR?

Mehmet Barlas 1942 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Liseyi öğrenimini Ankara’da bulunan Ankara Atatürk Lisesi’nde bitirdi. Üniversite için İstanbul’a geldi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Milli Türk Talebe Federasyonu’nda basın komisyon başkanlığı yaptı. Gazetecilik ile babasının kurduğu “Son Havadis” gazetesinde tanıştı. Profesyonel gazeteciliğe Cumhuriyet Gazetesi’nde başladı.  12 Mart Muhtırasından sonrasında gazeteden çıkarıldı. Daha sonra İsmail Cem’in genel müdürlüğünü yaptığı TRT’de iç ve dış haberler danışmanlığı yaptı. 1968 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği yarışmada inceleme dalında ödül sahibi oldu.

Barlas, Son Havadis, Cumhuriyet, Günaydın, Milliyet, Güneş, Tercüman, Hürriyet, Türkiye, Sabah, Yeni Şafak, Star, Akşam, Posta ve Sabah'ın da aralarında olduğu birçok gazetede köşe yazarlığı yaptı.

Çeşitli dönemlerde Star TV, ATV, Show TV ve TGRT'de günlük haber yorumculuğu yapan Barlas, 2003'te kızı Ela Barlas ile haber programı hazırladı ve sundu. 2008 yılı içinde kısa bir süre ATV'de ana haber bülteninin sunuculuğunu yapan Barlas, NTV'de Emre Kongar'la birlikte Yorum Farkı adlı programı sundu.

NTV ve NTV Radyo'da Oğuz Haksever ile Türk Müziği'ne yönelik "Makam Farkı" adlı programı yapan Barlas, Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesiydi.

Duayen gazetecinin "Rüzgar Gibi Geçti", "Latife Hanım'ın Sırları ve Türk Sosyetesi", "İş ve Siyaset Hayatında Kariyer Yapmak", "Türkiye Üzerine Pazarlıklar", "Türkiye'de Darbeler ve Kavgalar Dönemi", "Turgut Özal'ın Anıları" ve "Dün Dündür" adlı kitapları da bulunuyor.

Eski ticaret, ekonomi ve devlet bakanlığı ile Gaziantep milletvekilliği yapmış Cemil Sait Barlas'ın oğlu olan Mehmet Barlas 1968'den beri meslektaşı Canan Barlas'la evlidir. Barlas çiftinin bu evlilikten Cemil Barlas ve Ela Barlas adında iki çocuğu bulunmaktadır.

 

Düzenleyen:  - Biyografi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...