Güven Karataş kimdir?

Güven Karataş kimdir?

Biyografi Haberleri

Güven Karataş kimdir? Güven Karataş kaç yılında hangi ilde doğdu, hangi okullarda okudu?

Güven Karataş 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 2. Bölge Bölgesi, 19'nci sıradan millet vekili adayıdır.

Güven Karataş, İstanbul’a Sivas’tan göç eden bir ailenin çocuğu olarak 1977 yılında dünyaya geldi. Lise yıllarından itibaren sosyal ve siyasal olaylara ilgi duydu; toplumsal hareketlere katıldı. Doğduğu ve büyüdüğü emekçi mahallelerinde sivil toplum örgütlerinde çalıştı; miting, toplantı, festival, seminer, konferans düzenlenmesi, ulusal ve uluslararası yardım organizasyonları gibi sosyal, siyasal ve kültürel birçok alanda faaliyetler yürüttü. Siyaset odaklı birçok dergide yazılar yazdı, röportajlar yaptı. Üniversite yıllarından başlayarak, sendika ve demokratik kitle örgütlerinin faaliyetlerinde yer aldı. İnsancıl Dergisi Atölyesi’nde ve Özgür Üniversite oluşumunda Prof. Dr. Afşar Timuçin’den estetik ve felsefe dersleri aldı. Akademik kariyer amacı ile Londra’da bulunduğu dönemde sol ve aktivist gruplarla birlikte birçok eylem ve etkinliğe katıldı. Özellikle İngiliz İşçi Partisi’nin yerel düzeyde çalışmaları üzerine gözlem ve incelemelerde bulundu. Paris gettolarında başlayan, ağırlıkla göçmenlerin maruz kaldığı haksızlıklardan kaynaklanan toplumsal yaklanmaları yakından incelemek için Paris’e gitti. Uzun süre kaldığı Londra’dan döndükten sonra kurucuları arasında yer aldığı Tarih ve Toplum Bilimleri Enstitüsü Derneği ile tarih ve sosyoloji ağırlıklı seminer ve konferanslar organize etti. Unicef başta olmak üzere bir çok uluslar arası sosyal sorumluluk projelerinde bulundu. Eski Kültür Bakanlığından Prof. Dr. Talat Halman ve Unicef ile birlikte Lübnan-İsrail savaşından zarar gören ailelere maddi destek kampanyasında yöneticilik yaptı. WWF Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın etkinliklerinde katıldı. Nakit bağış yardımı sağlayarak bir çok çevre projesine katkıda bulundu. 3. Köprü yapımında katledilen ağaçlarla ilgili çevre bilincini yaratmak üzere bir projeyi yürütüyor ve halen Kanal İstanbul Projesinin çevreye vereceği zararı konu alan veriler üzerinde çalışmaktadır.
Düzenleyen:  - Biyografi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...