GÖKÇEN FIRAT KİMDİR? İlk kadın amiral Gökçen Fırat kaç yaşında, nereli? hangi görevlerde bulundu?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
GÖKÇEN FIRAT KİMDİR? İlk kadın amiral Gökçen Fırat kaç yaşında, nereli? hangi görevlerde bulundu?

Biyografi Haberleri

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda Kurbay Albay Gökçen Fırat amiralliğe terfi etti ve arama motorlarında “İlk kadın amiral Gökçen Fırat kaç yaşında, nereli? hangi görevlerde bulundu?” kimdir soruları araştırılmaya başlandı. Peki, İlk kadın amiral Gökçen Fırat kaç yaşında, nereli? hangi görevlerde bulundu?

Yüksek Askeri Şura toplantısından sonra Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na Gökçen Fırat atandı. Gökçen Fırat ilk kadın amiral olarak tarihe geçti. Arama motorlarında " İlk kadın amiral Gökçen Fırat kaç yaşında, nereli? hangi görevlerde bulundu?" sorularının cevapları araştırılıyor. 

GÖKÇEN FIRAT KİMDİR? İlk kadın amiral Gökçen Fırat kaç yaşında, nereli? hangi görevlerde bulundu?

GÖKÇEN FIRAT KİMDİR? 

22 Haziran 1977 tarihinde İstanbul'da doğdu. 1998'de Deniz Harp Okulundan mezun oldu. Deniz Harp Okulu öğrencilerinin donanma görevlerine hazırlandığı eğitim gemilerinden TCG Eğitim Bot-2'nin komutanlığını yaparak Türkiye'nin ilk kadın gemi komutanı oldu. TCG Yavuz fırkateyninde su altı silahları subaylığı ve denizaltı savunma harbi subaylığı yaptı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığında Kurmay Albay olarak görev yapan Gökçen Fırat amiralliğe terfi etti. Gökçen Fırat ilk kadın Amiral oldu. Gökçen Fırat aynı zamanda Türkiye'nin ilk kadın savaş gemisi komutanı olarak görev yapmıştı.

Amiral Gökçen Fırat 2004 yılında yaptığı bir röportajda hedeflerinin arasında Deniz Harp Akademisi'ne giren ilk kadın subay olmak olduğunu söylemiş ve  "Kadın doktor çok ama kadın subay olmak farklı." ifadelerini kullanmıştı. 

Düzenleyen:  - Biyografi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...