GAZZE'NİN SESİ Ayçin Kantoğlu kimdir? Ayçin Kantoğlu'nun gerçek mesleği ve yaşı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
GAZZE'NİN SESİ Ayçin Kantoğlu kimdir? Ayçin Kantoğlu'nun gerçek mesleği ve yaşı?

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sosyal medyada yaptığı konuşmalarla Gazze'nin Sesi olarak adlandırılan Ayçin Kantoğlu hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Ayçin Kantoğlu binlerce insanı boykota davet etti. Peki, Ayçin Kantoğlu kimdir? Ayçin Kantoğlu'nun gerçek mesleği ve yaşı?

Ayçin Kantoğlu ilk kez Şair ve siyaetçi olan Dante'nin İlahi Komedya'sını çevirerek adını duyurdu. Başarılı Türk çevirmen Ayçin Kantoğlu'nun bu başarısından daha büyük bir başarısı ise Filistin halkının dünya çapında sesi olması oldu. Ayçin Kantoğlu kısa sürede herkesin yüreğinde yer edindi. Konuşmaları ve Gazze için yaptığı toplantılar mitingler sayesinde insanlardaki Filistin bilincini yükseltti. Başarılı dil bilimcinin özel hayatı ise merak edildi. 

AYÇİN KANTOĞLU KİMDİR?

1971 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Ayçin Kantoğlu ilk eğitimini İtalya Lisesi'ndeki Latince merakıyla başladı. Ardından dil üzerine gelişmek için çevirmenlik tercümanlık yaptı. Lisans eğitimine öncelikle Marmara Üniversitesi İşletme Bölümüyle başladı. Ancak dile olan merakı onu akademik bir kariyere sürükledi. Mezun olur olmaz, İstanbul Üniversitesi'nde Antik Çağ Dilleri ve Kültürleri bölümüne gitti. Burada ise Latin Dili ve Edebiyatı üzerine yüksek lisans yaptı. Birçok kitap çeviren Ayçin Kantolu 52 yaşında.

GAZZE'NİN SESİ Ayçin Kantoğlu kimdir? Ayçin Kantoğlu'nun gerçek mesleği ve yaşı?

Bilgi birikimi ve kültür seviyesi yüksek olan Ayçin Kantoğlu, X'te sohbet odaları kurarak gençleri akademi alanında yönlendirdi. Konuşmaları sohbetleri ses getiren Ayçin Kantoğlu daha sonra Filistinli Rim'in hikayesiyle sosyal medyada yer aldı. Birçok programa konuk olan Ayçin Kantoğlu, Filistinlilerin sesi oldu.

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...