Gazeteci Ayda Kayar kimdir? Ayda Kayar neden vefat etti?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Gazeteci Ayda Kayar kimdir? Ayda Kayar neden vefat etti?

Biyografi Haberleri

Ayda Kayar, Hürriyet Gazetesi’nde yıllarca Politika Muhabirliği ve editörlük yapıyordu. 3 yıldır tedavi gören Ayda Kayar'ın acı haberi geldi. Sevenleri Ayda Kayar’ın neden vefat ettiğini merak ediyor, tanımayanlar ise Ayda Kayar'ın kim olduğunu merak ediyor. “Gazeteci Ayda Kayar kimdir? Ayda Kayar neden vefat etti?” soruları en çok merak edilen sorular arasında yer alıyor. Peki, "Gazeteci Ayda Kayar kimdir? Ayda Kayar neden vefat etti?" İşte detaylar...

Ayda Kayar, Hürriyet Gazetesi’nde 26 yılı aşkın bir süredir Politika muhabirliği ve editörlük yapıyordu. Yaklaşık 3 yıldır mide kanseri tedavisi gören Ayda Kaynar’da acı haber geldi. Ayda Kaynar, Yeditepe Koşuyolu Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Gazeteci Ayda Kayar kimdir? Ayda Kayar neden vefat etti?

AYDA KAYAR NEDEN VEFAT ETTİ?

Hürriyet Gazetesi’nde Politika Muhabirliği ve editörlük yapan Ayda Kayar 3 yıldır mide kanseri tedavisi görüyordu. Ayda Kayar tedavi gördüğü Yeditepe Koşuyolu Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Ayda Kayar’ın cenazesi, bugün ikindi vakti Şakirin Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi, sürekli basın kartı sahibi Ayda Kayar'ın vefatıyla ilgili Türkiye Gazeteciler Cemiyeti baş sağlığı mesajı yayımladı.

Mesajda “Uzun yıllar gazetecilik mesleğine başarıyla hizmet eden üyemiz Ayda Kayar’ı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Meslektaşımızın ailesine ve basın topluluğumuza baş sağlığı diliyoruz” denildi.

Hürriyet Vakfı Erol Simavi Özel İletişim ve Eğitim Merkezi ilk mezunlarından olan Ayda Kayar İstanbul Üniversitesi’nde Gazetecilik alanında Yüksek Lisans yaptı. 1990'dan 2016 yılına kadar Hürriyet gazetesinde Politika Muhabirliği ve editörlük yaptı. Yine gazetenin istihbarat servisinde, hafta sonu eklerinde ve yazı işlerinde farklı görevlerde çalıştı. Ayda Kayar 2016 yılında emekli oldu. TGC üyesi Eren Kayar’ın eşi, ölen TGC üyesi Muzaffer Kayar’ın da geliniydi.

Düzenleyen:  - Biyografi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...