Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz kimdir? Cevdet Yılmaz kaç yaşında, nereli?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz kimdir? Cevdet Yılmaz kaç yaşında, nereli?

Biyografi Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kabineneyi ve yeni Cumhurbaşkanı yardımcısını açıkladı. Yeni Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz oldu. Cevdet Yılmaz’ın Cumhurbaşkanı yardımcısı olması ile arama motorlarında “Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz kimdir? Cevdet Yılmaz kaç yaşında, nereli?” sorusu araştırılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kabineyi açıkladı. Yeni kabine belli olurken Cumhurbaşkanı yardımcısıda belli oldu. Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı görevine 1967 yılında Bingöl'de doğan Cevdet Yılmaz bu akşam itibariyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atandı. Cevdet Yılmaz getirildi. Peki, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz kimdir? Cevdet Yılmaz kaç yaşında, nereli?

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ KİMDİR?

ODTÜ Kamu Yönetimi Bölümünü birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını ABD Denver Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde, doktorasını Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı. Başbakanlık DPT Müsteşarlığı, AB ile İlişkiler Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

Ulusal Ajans, ATAUM ve Sümer Halı'da Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.23, 24, 26 ve 27. Dönemde Bingöl, 25. Dönemde Diyarbakır Milletvekili seçildi. Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Başkanlığı yaptı. 60. Hükûmette Devlet Bakanı; 61, 62 ve 64. Hükûmetlerde Kalkınma Bakanı, 63. Hükûmette Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı.

AK PARTİ MKYK Üyesi, Tanıtım ve Medya, Dış İlişkiler ve Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. 2020 yılı Kasım ayından bu yana TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Yılmaz, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Düzenleyen:  - Biyografi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...