Ayşenur Arslan kimdir, kaç yaşında? Ayşenur Arslan neden gözaltına alındı? Programı sona ermişti!

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Ayşenur Arslan kimdir, kaç yaşında? Ayşenur Arslan neden gözaltına alındı? Programı sona ermişti!

Biyografi Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Ayşenur Arslan bir TV programında Ankara’da meydana gelen patlama ile ilgili sözleri ile gündeme gelmişti. Sözlerinin ardından programı sona erdirilen Ayşenur Arslan gözaltına alındı. Ayşenur Arslan hakkında arama motorlarında “Ayşenur Arslan kimdir, kaç yaşında? Ayşenur Arslan neden gözaltına alındı?” sorgulamaları yapılıyor. İşte merak edilen soruların cevapları…

Ayşenur Arslan’ın Ankara’da gerçekleşen terör saldırısının ardından RTÜK tarafından Halk TV ve Ayşenur Arslan hakkında inceleme başlatıldı.  RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin konuyla ilgili olarak “Bu ahlaksız terör sevici zihniyete ve ekranlardaki bu ucube yorumlara tahammül etmemiz mümkün değildir. Kahraman polisimizin refleksleri ve erken müdahalesi ile olası bir katliamın engellenmesine adeta üzülen bu sapkın zihniyete tüm milletimiz gibi biz de karşıyız. Bu hastalıklı sözlerin yayınlandığı Halk TV ve ilgili kişi hakkında gerekli inceleme derhal başlatılmıştır" İfadeleri ile tepki göstermişti.  

AYŞENUR ARSLAN NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

Ayşenur Arslan terör saldırısı hakkındaki ifadelerinin ardından hakkında soruşturma başlatıldı ve gözaltına alındı.

Ayşenur Arslan programında saldırıya katılan terörist hakkında “Belki o kişi üzerine bomba olduğunu bilmiyordu. Gelip hiçbir şey yapamadan ölünmez. Bana sorarsanız Her şeye aykırı, durup dururken kendini patlatmış. Ankara’da bir arabayı açıp düz kontakla çalıştırmak yerine neden Kayseri'de birini öldürerek ‘Ben geliyorum heeey. Bombalar sırtımızda tabanca belimizde nedir yani...” ifadelerini kullanmıştı.  

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "2 Ekim tarihinde Halk Tv isimli kanalda yayınlanan bir programda Ayşenur Arslan'nın 1 Ekim tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü önünde bölücü terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıya yönelik sarf ettiği sözlere ilişkin 'Terör örgütü propagandası yapma' ve 'Suçu ve suçluyu övme' suçlarından soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Ayşenur Arslan kimdir, kaç yaşında? Ayşenur Arslan neden gözaltına alındı? Programı sona ermişti!

PROGRAMI YAYINDAN KALDIRILMIŞTI!

Ayşenur Arslan’ın sözlerinden sonra Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu açıklama yaptı. Açıklamasında “Dün yayınlanan Medya Mahallesi programında canlı yayında edilen talihsiz sözler, aynı programda terör lanetlenmiş olsa da, Halk TV'nin en başta bahsettiğimiz duruş ve bakışının sınırlarını aşmaktadır. Bu sebeple programın sonlandırılması kararını aldığımızı, kamuoyuna üzüntülerimizle duyururuz" dedi.

AYŞENUR ARSLAN KİMDİR?

Ayşenur Arslan 16 Eylül 1950 tarihinde doğdu. Aslen Aydın’lı olan Arslan 1972 yılında İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu.

TRT’nin açtığı redaktör muhabir sınavını kazanınca 1974 yılında TRT’de muhabir olarak gazeteciliğe başladı. 1982 yılında Güneş Gazetesine haber müdürü oldu. İki buçuk sene sonra istifa etti. Üç ay sonra da Nokta Dergisinde çalışmaya başladı. 3 yıl da burada çalıştıktan sonra Söz Gazetesine geçti ve 49 gün sonra buradan da ayrıldı.

Söz Gazetesinden ayrıldıktan sonra arkadaşlarıyla birlikte reklam ajansı kurdu ve Ümraniye Belediyesi için Türkiye’nin ilk yerel dergisini hazırladı.

Cumhuriyet Gazetesi’nde bir yıl çalıştı. Ardından Star TV’ye girdi. Önce bir kadın programı yaptı, sonra Yakın Takip adlı haber programının sorumluluğunu aldı. Daha sonra Ali Kırca ile beraber ATV’ye geçti. 8 sene burada çalıştıktan sonra yine Star TV’ye geçtı.

Ayşenur Arslan 16 yıl Ali Kırca'yla çalıştı, Kırca'nın ATV'de sunduğu haberleri hazırladı. Mehmet Ali Birand ile çalıştı. Aydın Doğan, Dinç Bilgin gibi basın sektörünün kilit isimleriyle çalıştı.

CNN Türk’te Medya Mahallesi programını yaptı. Sokak TV’de çalıştı. Halk TV'de program yaptı. 27 Kasım 2014 tarihi itibari ile Halk TV'den ayrılarak yapmakta olduğu “Medya Mahallesi” programını sonlandırdığını Twitter hesabından açıkladı. Ertesi gün, Halk TV yönetimi Arslan'dan yaşananlar için birçok kez özür dileyerek geri dönmesini istedi. Halk TV yönetiminin ısrarlı özürleri ve isteklerini kıramayan Ayşenur Arslan Halk TV'ye geri dönmeye karar verdi.

Ayşenur Arslan, iki kere evlendi. İlk eş ile 8 ay evli kaldı. İkinci eşi olan Erbil Tuşalp'dan; oğlu Sinan’ın babasıyla da oğlu 6 yaşındayken ayrıldı.

 

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...