Jordan Farmar, Anadolu Efes'te

/ Kaynak: AA
Jordan Farmar, Anadolu Efes'te

BASKETBOL Haberleri  / AA

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Anadolu Efes, ABD'li oyuncu Jordan Farmar'ı transfer etti. Geçen sezon NBA'de Brooklyn Nets'te forma giyen ve bu sezon Atlanta Hawks'a takas edilen 1986 doğumlu ve 1.88 metre boyundaki Farmar, oyun kurucu pozisyonunda görev yapıyor.

Lacivert-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, ABD'li oyuncu ile 3 yıllık nbsp;sözleşme imzalandığı bildirildi. nbsp;Geçen sezon NBA'de Brooklyn Nets'te forma giyen ve bu sezon Atlanta nbsp;Hawks'a takas edilen 1986 doğumlu ve 1.88 metre boyundaki Farmar, oyun kurucu nbsp;pozisyonunda görev yapıyor. Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, Farmar'ın transferiyle ilgili nbsp;olarak yaptığı açıklamada, "Kısa oyuncu rotasyonuna önemli bir oyuncuyu dahil nbsp;ettik. Jordan Farmar, geçtiğimiz sezon lokavt döneminde Avrupa basketboluna nbsp;alışmıştı. NBA'de de önemli bir kariyeri olan Farmar, Anadolu Efes'e büyük güç nbsp;katacaktır" dedi.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Farmar'ın kariyeri

NCAA'de 2004-06 yıllarında UCLA'da forma giyen Farmar, 2006-07 sezonunda nbsp;NBA takımlarından Los Angeles Lakers'a transfer oldu. 2009-10 sezonunun sonuna nbsp;kadar burada görev yapan Farmar, Anadolu Efesli oyuncu Sasha Vujacic'in de takım nbsp;arkadaşı oldu. nbsp;Jordan Farmar, 2010-11 sezonunda Nets'te Vujacic ile yine takım arkadaşı nbsp;olurken, geçen sezon başında NBA'deki lokavt nedeniyle kısa bir süre İsrail'in nbsp;Maccabi Tel Aviv takımında forma giydi ve lokavt sonunda Nets'e geri döndü. nbsp;ABD'li oyuncu, 2012-13 sezonunda Vujacic ile bu kez Anadolu Efes'te nbsp;beraber oynayacak.
Geçen sezon lokavt sürecinde Maccabi Tel Aviv forması ile Avrupa Ligi'nde nbsp;7 karşılaşmada görev yapan başarılı oyuncu, 14.1 sayı, 4.7 ribaunt, 4.1 asist ve nbsp;1.4 top çalma ortalamaları tutturdu. nbsp;Farmar, THY Avrupa Ligi'nde İstanbul'da oynanan maçta Anadolu Efes'e nbsp;karşı 18 sayı, 5 ribaunt, 6 asist ve 2 top çalma kaydetti.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;NBA'de Brooklyn Nets'te ise geçen sezon 39 karşılaşmada forma giyen nbsp;Farmar, maç başına 10.4 sayı, 1.6 ribaunt, 3.3 asist ve 0.6 top çalma nbsp;istatistikleriyle mücadele etti. nbsp;Farmar'ın 2009 ve 2010 yıllarında Los Angeles Lakers ile iki NBA nbsp;şampiyonluğu bulunuyor.

BASKETBOL
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...