Fenerbahçe Ülker: 97 - Boston Celtics: 91

/ Kaynak: AA
Fenerbahçe Ülker: 97 - Boston Celtics: 91

BASKETBOL Haberleri  / AA

''NBA Europe Live 2012'' kapsamında yapılan maçta Fenerbahçe Ülker, Boston Celtics'i 97-91 yendi. Bu sonuçla Fenerbahçe Ülker, bir NBA takımını yenen ilk Türk ekibi oldu.

Basketbolda ''NBA Europe Live 2012'' kapsamında yapılan maçta Fenerbahçe Ülker, Boston Celtics'i 97-91 yendi. Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelede Fenerbahçe Ülker 7. dakikanın içinde Andersen'in pota altından kazandırdığı sayıyla rakibine 18-8 üstünlük kurdu. Temposunu yitiren sarı-lacivertli ekip şutlarda isabet kaydedemeyince, Boston Celtics Green, Pierce, Rondo ve Terry ile bulduğu sayılarla farkı azaltmaya başladı ve 10'uncu dakikada skor 22-20'ye geldi. NBA ekibi, bitime 2,5 saniye kala Rondo'nun 3 sayılık basketiyle 27-26 öne geçerken, birinci periyot da bu skorla tamamlandı.

İLK YARIDA 10 SAYI FARK
İkinci periyota hızlı giren Fenerbahçe Ülker, Bogdanovic ile üst üste bulduğu iki üçlükle 14'üncü dakikada 34-29'luk üstünlük yakaladı. Sato ile etkili olan sarı-lacivertli ekip, 16'ncı dakikanın son anlarında bu oyuncusuyla bulduğu basketle maçta 41-35 öne geçti. Maçta skor üstünlüğünü elinde tutan Fenerbahçe Ülker, 22'nci dakika geçilirken Oğuz Savaş'ın kazandırdığı sayılarla mücadelede 49-43 üstünlük kurdu. İkinci periyotta rakip potaya 29 sayı gönderen ve potasında 18 sayı gören sarı-lacivertliler, ilk yarıyı 55-45 önde tamamladı.

EN SKORER SATO
Maçta ilk yarıda 16 sayı atan Fenerbahçe Ülkerli oyuncu Sato, en skorer isim oldu. Maçın 3'üncü periyotunda Fenerbahçe Ülker'de McCalebb ön plana çıkarken, sarı-lacivertli oyuncu 31. dakikada pota altından kazandırdığı sayıyla takımını 70-58 öne geçirdi. Kalan bölümü de iyi değerlendiren Fenerbahçe Ülker, son çeyreğe 79-72 önde girmesini bildi. Karşılaşmanın son çeyreğinde üstünlüğünü koruyan sarı-lacivertli ekip, gecenin etkili ismi Sato'nun attığı 3 sayılık basketle, son 1 dakikaya 97-91 önde girdi. Kalan sürede iki takım adına da sayı olmayınca mücadele bu skorla tamamlandı.

MAÇTAN NOTLAR
Karşılaşma, NBA maçlarında olduğu gibi 12 dakikalık periyotlar halinde oynanırken, 6 faul kuralı da uygulandı. nbsp;
Bir molada da daha önce belirlenen isimler arasında sayı atma yarışması düzenlendi. Kazananlara para ödülü verildi.
NBA'in efsane isimleri Robert Horry ve Sam Perkins, ikinci periyottaki ilk molada sahaya çıkarak basketbolseverlere tanıtıldı.
İkinci yarıdaki mola ve periyot aralarında da dans yarışması ve basketbol şovlar yapıldı.
Karşılaşmayı, Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ergin Ataman'ın yanı sıra sarı-kırmızılı basketbolcular Dudley, Domercant ve Hawkins de tribünde izledi. nbsp;

MAÇIN TABLOSU
Salon: Ülker Sports Arena
Hakemler: John Goble (ABD), David Guthrie (ABD), Sasa Pukl (Slovenya)
Fenerbahçe Ülker: McCalebb 21, Ömer Onan 8, Sato 24, Oğuz Savaş 10, İlkan Karaman 4, Andersen 8, Bogdanovic 11, Preldzic 4, Batiste 5, Kaya Peker, Barış Ermiş 2
Boston Celtics: Rondo 13, Lee 7, Pierce 8, Bass 9, Garnett 6, Milicic 2, Green 16, Terry 12, Sullinger 16, Melo, Smith 2, Joseph, Christmas
1. Periyot: 26-27
Devre: 55-45
3. Periyot: 79-72 nbsp;

BASKETBOL
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...